Sunday, January 19, 2014

Sekolah Baru Mirza

Alhamduliillah.. bermula 1 Jan 2014, Mirza dah selamat mendaftar ke sekolah tadika. Transition dari taska ke tadika tidaklah serumit mana sebab Mirza dah biasa ditinggalkan sejak usia 4 bulan setengah lagi. Taska pilihan Mama.. Little Caliph.. Jangan tanye kenapa.. hehhehe.. di sekitar Kuala Terengganu ni.. tak banyak pilihan. Jadi Mama Mirza rasa mungkin ini yang terbaik untuk Mirza.

Hari pertama ke sekolah... Mirza kene bangun awal sedikit sbb sekolahnyer jauh (dlm 30 min perjalanan).. tu yang sampai terlena depan makanan tuh..

Since yuran tadika zaman sekarang beza 800 hengget jek dari tuition fees PhD mama, istilah tuang pegi sekolah tak boleh ada dalam agenda yer... unless sakit.. 

2nd day onwards.. Mirza plak yang kejutkan aku ngan hubby sbb nak gi sekolah baru.. katernye..

First artwork mirza.. Gajah.. macam tak cayer jek anak aku yang buat neh..

Minat dia nak belajar benda baru pun dah semakin terserlah.. Alhamdulillah.. kalau minat tu datang sendiri tanpa paksaan.. Tanggungjawab mama bertambah2 pun Mama tak kisah .. anak ku.. Janji bahagia..

Belajar rajin-rajin wahai anakku..semoga beroleh ilmu yang bermanfaat.. itulah harta dan pelaburan yang Mama & Papa mampu berikan.. terharu pulak..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...