Sunday, May 22, 2011

Masak Shepherd's Pie ari nih...

Home-made Sherpherd's Pie

Hari ini ... hari ahad. Hari utk melapangkan fikiran selepas bertungkus lumus bekerja minggu lepas. Jumaat br nih... meeting ngan SV setelah dekat 2 bulan xde meeting. Alhamdulillah... ok ok aje.. Result utk subjek sem lepas pun dah dapat. Syukur dpt 4.oo .. (hahhaha... takat 1 subjek bleh ler..).. Hari nih... mood nak cooking datang balik... so belek2 buku resepi.. cari balik..muka surat yg dah lama bertanda..


Maka... jadiklah my style... cottage pie or sherpherd's pie neh. Pie neh.. simple jek... filling daging cincang yg digoreng ngan carrot, mushroom, bawang besar n bawang putih.. pastuh diletak topping mashed potato. sebelum makan... kene bakar dlm oven 30 min (200 deg cels.).. Filling die aku alter sket dr yg dicadangkan dlm buku resepi Chef Hanieliza tuh.... utk sesuaikan dengan selera sendiri.. masak sendiri dan makan sendiri ..hehhehe coz Mr Hubby dah balik!  sapa nk resepi bleh cuba tiru yg neh klik


Makan je kan aku neh... berat pun dah naik 51 kg... byk seluar2 yg dah tak leh zip dah... muahahha... Mr Hubby kater tak per... dr kerempeng cam dulu-dulu.. better ade lemak2 sket cam sekarang.. yo lah tuh..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...